Sayfalar

24 Ekim 2012 Çarşamba

Güzel Kalmak, Doğru Beslenmek ve Spor Yapmaktan Geçiyor

Güzel kalmak için doğru beslenmek ve spor yapmak ŞART!!!
Maalesef oturduğumuz yerden hem yeyip hem sağlıklı kalmak mümkün değil..Sağlıklı ve güzel bir vücuda sahip olmak için öncelikle beslenme şeklimize dikkat etmemiz gerekiyor. Bir de üzerine doğru egzersizleri yapabiliyorsak, işte size SANATSAL bir GÜZELLİK!
Egzersiz ve spor yapanlar için ideal beslenme bir yaşam biçimi ve alışkanlığı olmalıdır. Beslenmesine dikkat eden kişinin; performansı yükselir, yaptığı antrenmanın etkinliği maksimum düzeyde ve yüksek konsantrasyon ile dikkate sahip olur. Günde 3 ana, 2-3 ara öğün olacak şekilde beslenmek, performansı olumlu yönde etkiler, her öğünde karbonhidrattan zengin tahıl ürünleri, yağsız kek ve kurabiyeler, ekmek, pilav, makarna, meyve ve patatesin yer alması gerekir.

Egzersiz sonrası kaslarda azalan karbonhidrat depolarının yenilenmesi hızlı bir şekilde gerçekleşir. Egzersiz sonrası ilk 2 saat içinde kadınlar en az 50 gram, erkekler de 70 gram karbonhidrat içeren yiyecek ve içecek tüketmelidirler. Bunlar; 2 ince dilim ekmek, 2 galeta, 7 etimek, 5-6 adet bisküvi, 1 gofret, 1 kase tahıl gevreği ve 1 bardak süt, 1 kutu meyve suyu, 2-3 adet muz, 2 büyük boy haşlanmış patates, 1 büyük kutu sporcu içeceği, 2 su bardağı kadar patlamış mısır..
Kilo verilmesi gereken durumlarda hızlı kilo vermekten kaçınılmalı, haftada en fazla 1 kilogram verilmesine özen gösterilmedir. Unutulmamalıdır ki, hızlı verilen kilolar hızlı bir şekilde geri alınır!
Egzersiz sırasında sıvı tüketiminin önemlidir. Egzersiz ile oluşan su kaybına bağlı olarak gelişen sıvı kaybı sonucu performans azalır, günde 10-15 bardak su içmek metabolizmanızın sağlıklı çalışmasını sağlar.

Sporcuların genel olarak karbonhidrattan zengin besinlerle beslenmeleri, günlük aldıkları protein ve vitamin-mineral alımlarının yeterli ve tükettikleri sıvı miktarının da daha fazla olması gerekir. Yanlış beslenme performansı ciddi oranda düşürür.
Kilo vermek isteyen sporcular günlük enerji alımını yüzde 10-20 oranında azaltmalıdır.

Doğru Soruna Doğru Ürün Kullanın!

Güzellik Sanattır!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder